Cumhurbaşkanlığımızın ilk 100 günlük İcraat Programı çerçevesinde, 81 İlde 100 DENEYAP Teknoloji Atölyesi kurulmasına yönelik olarak, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı arasında önemli bir işbirliği neticesinde hayata geçirilen DENEYAP Türkiye Uygulaması İlimizde devam ediyor.

Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’ndeki Şehitlerimizin adı verilen DENEYAP Atölyelerini Şehit yakınları, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İLMAN ile birlikte gezerek evlatlarının anısı önünde duygulandılar. Daha sonra da hep birlikte geleceğin teknoloji yıldızlarının yetiştiği DENEYAP Teknoloji Atölyelerindeki gençlerimizin, “Afet Anında ve Sonrasında Alınması Gereken Önlemler” temasıyla ürettikleri projeleri sergiledikleri salona geçtiler.

Programın başında Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun mesajı okundu. Ardından söz alan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İLMAN, gençlerimizin sosyal, kültürel, eğitim alanlarında ve onların ilgi ve istekleri doğrultusunda gelişmeleri için Gençlik Merkezlerinin titizlikle çalıştığını ifade ederek şunları söyledi:

“DENEYAP Teknoloji Atölyesinin temel amacı, ülkemizin kalkınması için olmazsa olmaz gördüğümüz Milli Teknoloji Hamlesidir. Böyle bir hamlenin itici gücünü oluşturacak uygulamanın ilk etabı için sadece 12 il seçildi. Bu ilk etap çalışmalarında yer alan Muğla DENEYAP Teknoloji Atölyesi duyuru aşamasından itibaren teknoloji üretme yetkinliği yüksek, ilgisi ve yeteneği olan gençlerimizi belirlemek için yazılı ve uygulamalı sınavlar yaparak 160 gencimizi bu proje için belirledik. 2 yıl sürecek teknoloji eğitimi geçtiğimiz Ağustos ayında başladı. Bu süreçte gençlerin girişimcilik, yaratıcı düşünme, eleştirel düşünme, karmaşık problemleri çözme, etkili iletişim ve takım çalışması gibi becerileri kazanmalarına yönelik çalışmaları da özenle yürüttük.

Yapılan yarışma gençlerimizin birbirleriyle rekabet ederek hangisinin daha iyi öğrendiğini veya daha başarılı olduğunu ölçmek amacıyla değil, yarışma başlığı altında gençlerin öğrendikleri ile ilgili çalışmaları sunması içindir. Amacımız öğrencilerin öğrendiklerini sergilerken yarışma tadında eğlenceli bir proje şenliği sunmak ve ileride gerçekleştirecekleri, hatta ülkemizi temsil edecekleri ulusal ve uluslararası projeler için bir deneyim kazanmalarıdır.

Bu proje eğitmenlerimiz, sorumlularımız, velilerimiz ve bilhassa hafta sonlarını böyle bir proje ile geçiren çalışkan gençlerimizin emekleriyle gerçekleşmiştir.”

Ömer İLMAN, sözlerinin sonunda özellikle Şehitlerimize olan minnet duygularımızın sözle ifade edilemeyeceğini ve onların çok saygıdeğer ailelerinin burada bulunmakla kendilerini onurlandırdığını ifade ederek “Biz öyle bir milletiz ki bilim icra ederken de bugünümüz için canını siper etmiş şehitlerimizi unutmayız. İsimlerini DENEYAP atölyelerimiz ile taçlandırdığımız Şehit Polis Nedip Cengiz EKER, Şehit Polis Mehmet ÇETİN ve Şehit Astsubay Başçavuş Ziya İlhan DAĞDAŞ’ı rahmet, minnetle anıyor,  yakınlarını saygı ile selamlıyorum” diyerek sözlerini bitirdi.

Programın sonunda dereceye giren öğrenciler ve Şehit yakınları hep birlikte sahnede buluşarak hatıra resmi çektirdiler.