Muğla, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından 350 milyon lira bütçe ayrılarak yapımı süren spor tesisleri sayesinde spor turizminde söz sahibi olmak istiyor. Muğla Valisi Amir Çiçek, Menteşe ilçesinde yapımı tamamlanan Yüzme Havuzu ve Gençlik Merkezi ile yapımı devam eden spor salonunda incelemelerde bulundu.

Çiçek, ilde son yıllarda spor alanında büyük yatırımlar yapıldığını belirterek, kentin yaptırılacak tesisler sayesinde spor turizminde de atağa kalkmaya hazırlandığını söyledi. Muğla'nın coğrafi açıdan çok önemli bir noktada bulunması nedeniyle her türlü spor turizmine ev sahipliği yapabileceğini belirten Çiçek, "Muğla, ilçeleriyle birlikte tüm imkanlarını spora ve gençliğe seferber etmiş durumda. Gençlerimizi sporla iç içe yaşatmak istiyoruz. Ulusal ve uluslararası yarışmalara Muğla'daki tesislerde yetiştirdiğimiz sporcuları göndermek ve kentimizi temsil ettirmek istiyoruz. Milli sporcuları kentimizde yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız" dedi.

Şehrin en önemli kazançlarından birinin de spor turizmi olduğuna vurgu yapan Çiçek, "Bununla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Gençlerimizi yabancı ülkelerden gelen gençlerle kaynaştırıp, uluslararası gençlik değişim projeleriyle sporun her alanında söz sahibi olmak istiyoruz. Spor turizmini canlandırmak için Muğla ve ilçelerinde çok sayıda tesisi hizmete açıyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Muğla, spor turizminde de söz sahibi olacak" diye konuştu.

2014'DE 70 BİN SPORCUYA EV SAHİPLİĞİ YAPTI

İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bekir Çeker ise yeni tesisler ile Muğla'nın daha çok ulusal ve uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapma fırsatı bulacağını ifade etti. Muğla'da Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün Cumhuriyet tarihinin en büyük tesisleşme hamlesini gerçekleştirdiğine işaret eden Çeker, şunları kaydetti: "Muğla 2014 yılında 200'e yakın faaliyetle 70 bin sporcuyu misafir etti. Yapımı tamamlanan yüzme havuzu ve spor salonu ile bu yıl sayının 100 bini geçmesi hedeflenmektedir. Hedefimiz; olimpiyatlara katılacak sporcu yetiştirmek. Yapılan tesislerle alternatif turizme yeni bir soluk kazandıracağız.

Dünyanın göz bebeği, turizm kentimiz sadece yaz aylarında değil, artık kış aylarında da müsabakalara ev sahipliği yaparak, özellikle Avrupa'daki önemli basketbol ve voleybol takımları için cazibe merkezi olmaya aday. Hedefimiz; bu tesislerle uzun yıllardır konuşulan ve önemli bir eksiklik olan alternatif turizmi destekleyecek, kış turizmini canlandıracak spor ayağını tamamlamak." Çeker, il genelinde bir stadyum, 8 spor salonu, 5 gençlik merkezi, yüzme havuzu, 3 sentetik yüzeyli futbol sahası, 4 futbol sahası ve çeşitli tesislerin yapımını gerçekleştirdiklerini dile getirdi.