SPORUN BAŞKENTİ MUĞLA’DA SPOR DOLU BİR HAFTA

1 DÜNYA ŞAMPİYONASI, 1 CUMHURBAŞKANLIĞI ŞAMPİYONASI, 2 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI HEYECANI MUĞLA’DA

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, 29 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden sporcu, antrenör, teknik ekip ve hakemlerden oluşan toplam 8 bine yakın kişiyi, Güreş Dünya Şampiyonası, Cumhurbaşkanlığı Yat Yarışları, İki Türkiye Şampiyonası ile dev organizasyonlara ev sahipliği yapacak.

Sporun dolu dolu yaşandığı, hemen hemen her branşta başarılı olup kupalarla ilimize dönen sporcuların eksik olmadığı Muğla’da, spor dolu bir hafta bizleri bekliyor. 

Bodrum’da yapılacak Türkiye Dans Şampiyonası ile muhteşem dans gösterileri, Marmaris’ten başlayıp Bodrum’da bitecek heyecan dolu Cumhurbaşkanlığı Yelken Yarışları, Ortaca’da yapılacak ve 21 ülkenin kıyasıya mücadele edeceği Dünya Plaj Şampiyonası, 81 ilden 3 bin sporcunun katılım sağladığı Menteşe Spor Salonunda yapılan Taekwondo Gençler Türkiye Şampiyonası ile heyecan dolu görsel seyri yüksek Muğla’ya yakışır dev organisazyonlar ile sporun kalbi Muğla'da atacak.

8 BİN SPORCU ŞAMPİYON OLMAK İÇİN MUĞLA’DA

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde dört büyük organizasyon için Muğla'ya 29 ülkeden ve Türkiye’nin 81 ilinden toplam 8 bine yakın kişi geldi.

SPORUN KALBİ MUĞLA’DA ATACAK

28-29 Mayıs 2022 tarihlerinde Dünya Güreş Birliği (Uww) Faaliyet Programında yer alan Plaj Güreşi (UWW) Dünya Şampiyonası Sarıgerme Plajında yapılacak mücadelelerle tamamlanacak. 21 Ülkeden 109 sporcu katılım sağlarken şampiyon olacak sporculara kupa ve madalyaları takdim edilecek.

27 Mayıs Cuma günü Ortaca’da yapılan Plaj Güreşi Dünya Şampiyonasının teknik toplantısına, Dünya Güreş Birliği Başkanı Nenad Lalovic, Teknik Kurul Başkanı Pedro Silva, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, Ortaca Belediye Başkanı Alim Uzundemir, Ortaca İlçe Müdürü Murat Sözgen ve SARÇED Başkanı Cengiz İlhan katılarak son değerlendirmeler yapıldı.

25-28 Mayıs 2022 tarihleri arasında 8 ülkeden 39 tekne ve 400 den fazla katılımcı ile Marmaris Kalesi önünde başlayacak  Cumhurbaşkanlığı 2. Uluslararası Yat Yarışları Bodrum Kalesinde son bulacak. Kazanan sporculara ve takımlara kupaları Bodrum Kalesinde yapılacak ödül töreni ile takdim edilecek.

25-31 Mayıs 2022 tarihlerinde 3 bin sporcunun katılımı ile Menteşe Spor Salonunda TAEKWONDO GENÇLER TÜRKİYE ŞAMPİYONASI heyecanı yaşanacak. 6 gün sürecek şampiyonada dereceye giren şampiyonlara kupa ve madalyaları Menteşe Spor Salonunda yapılacak ödül töreni ile takdim edilecek.

28 Mayıs 2022 tarihinde Türkiye Dans Sporu Federasyonu faaliyet programında yer alan 8 ilden toplam 122 sporcunun katılımıyla HİP HOP 1vs1 BATTLE TÜRKİYE ŞAMPİYONASI Bodrum Spor Salonunda yapılacak. 

29 Mayıs 2022 tarihinde yine Türkiye Dans Sporu Federasyonu faaliyet programında yer alan BREAKİNG DANCESPORT 1v1 BATTELE TÜRKİYE ŞAMPİONASI 54 sporcunun katılımı ile Bodrum Spor Salonunda yapılacak. 

Yapılacak bu büyük Şampiyonalar için Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Kazım Açıkbaş, "Muğla alınan başarılar ile sporda ne kadar ileri bir seviyede olduğunu göstermiştir. Yapılacak bu şampiyonalar ile ilimiz yaklaşık 8 bin kişiyi ağırlayarak spor turizmine katkı sağlayacaktır. Muğla Gençlik ve Spor Ailesi olarak ilimize gelen tüm sporculara başarılar diliyoruz" dedi.