Muğla'da Avrupa Spor Haftası kapsamında "Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri" etkinliği açılış töreniyle başladı.

 

Her yıl 23-30 Eylül tarihlerinde kutlanan Avrupa Spor Haftası kapsamında yapılacak tüm etkinlikleri 2020 yılında olduğu gibi 2021 yılında da Avrupa Delegasyonu ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunun koordinasyonunda gerçekleştirilmektedir.

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, Gençlik ve Spordan sorumlu Vali Yardımcısı Murat Kahraman, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Gençlik ve Spor Şube Müdürleri, Antrenörleri, Gençlik Liderleri ve Sporcuların katılımıyla Muğla Atatürk Stadı'nda saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla birlikte açılış töreni başladı.

Açılış konuşmasını yapan İl Müdürü Ömer İlman, her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan bireyleri bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir proje olan Avrupa Spor Haftasında tüm Türkiye ile eş zamanlı olarak etkinlikler gerçekleştireceklerini söyledi.

İLMAN “SAĞLIKLI YAŞAM BİLİNCİYLE BİRLİKTE SPOR BİLİNCİNİN GELİŞTİRİLMESİNİ AMAÇLIYORUZ”

Bu kapsamda spor bilincinin geliştirilmesinin, sağlıklı yaşamın öneminin vurgulanmasının amaçlandığını belirten İlman, "Kentte bir hafta boyunca yapılacak etkinliklerle spor kültürünün toplumda daha geniş bir tabana yayılmasını, sağlıklı yaşam bilinciyle birlikte spor bilincinin geliştirilmesini amaçlıyoruz. Ülkemizin geleceği gençlerimize hizmet etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız. Doğası, tarihi, kültürü, coğrafi yapısı ile yer yüzü cenneti Muğla’mız 12 ay boyunca her türlü sporun yapılmasına imkan sağlayan nadir illerimizden birisidir" dedi.

Muğla Valisi Orhan Tavlı ve protokolün 81 il ile birlikte eş zamanlı olarak yapılan kurdele kesiminden sonra Atatürk Stadı’nda sporcular Halter, Tenis, Hokey, Satranç, Bocce, Futbol, Atletizm, Boks, Basketbol, Bisiklet Hentbol, Voleybol, Okçuluk, Masa Tenisi, Judo ve Kick Boks etkinliklerini gerçekleştirdiler.

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce Avrupa Spor Haftası 23-30 Eylül 2021 tarihleri arasında Muğla’nın tüm ilçelerinde farklı spor dallarıyla yapılacak etkinliklerle devam edecek.