Tüm yangınların kontrol altına alınmasının ardından görevlerini tamamlayan toplam 732 kişilik Azeri ekipleri, kaldıkları Milli Piyango Kız Öğrenci Yurdundan Türk bayrakları ve alkışlarla uğurlandı. 

Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı ekipler bugün sabah saat 04:00’da 215 kişi 52 araçla, saat 06:30’da 174 kişi Dalaman Havalimanından yola çıktılar. Saat 12.00’da ise 169 kişi 45 araçla yolcu Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman ve vatandaşlar tarafından yolcu edildi. 174 kişi de Dalaman Havalimanından bugün akşam yola çıkacak.

“BİZ AYNI KANDAN İBARETİZ YAŞASIN TÜRK ALLAH TÜRK’Ü KORUSUN”

Yola çıkmadan önce bir konuşma yapan Albay Reşat Bayramov, “Biz burada ilk geldiğimiz ekiple yangınlara müdahale ettik. Türk itfaiye kardeşlerimizle hep birlikte bu yangınları def ettik. Biz çok mutluyuz ki Türk kardeşlerimizin yanında olduk. İyi günde dostlar çok olur asıl dostlar ve kardeşler kötü günde bilinir. Biz aynı kandan ibaretiz. Yaşasın Türk Allah Türk’ü korusun.” şeklinde konuştu. 

“BU ZOR GÜNLERDE TEK MİLLET İKİ DEVLET ANLAYIŞIYLA YARDIMLAŞMAMIZ VE DAYANIŞMAMIZ GERÇEKTEN TAKDİRE ŞAYAN OLDU”

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman yaptığı açıklamada “Yaklaşık 18 gün önce ilimize orman yangınlarına müdahale etmek için gelen Azeri kardeşlerimizin görevleri bitti. 732 askerimizi 18 gün boyunca Milli Piyango Yurdumuzda ağırladık. Sahada çok büyük kahramanlıklar gösterdiler. Bu zor günlerde tek millet iki devlet anlayışıyla yardımlaşmamız ve dayanışmamız gerçekten takdire şayan oldu. Kendilerinin gerek yangın alanlarında göstermiş olduğu güzel hizmetler, gerekse dinlenme alanlarında kurduğumuz gönül bağıyla gerçekten şu an da onları uğurlarken büyük bir mutluluk aynı zamanda da burukluk içerisindeyiz, çünkü çok alışmıştık. Onların yolları açık olsun diyorum. Allah yollarını açık eylesin kazasız belasız memleketlerine ulaşmalarını diliyoruz ve ayrıca kendilerine minnettar olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah hepsinden razı olsun.” dedi.