YÜZME BİLMEYEN KALMASIN

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen "Yüzme Bilmeyen Kalmasın" projesi törenle başladı.

Muğla Kapalı Yüzme Havuzumuzda gerçekleştirilen törene Vali Esengül Civelek, Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Mertcan Güngör ve protokol üyeleri katıldılar.

Törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek, projenin amacının Türkiye genelinde 100 binden fazla çocuğa yüzme öğretebilmek olduğunu söyledi.

Projenin 3. ve 4. sınıf öğrencilerini kapsadığını aktaran Vali Civelek, "Çocuklarımızın spor yapması sağlıklı yaşamları için çok önemli. Spor yapmak sizleri sadece sağlıklı kılmaz aynı zamanda sizlerin sosyal, yönden psikolojik yönden de gelişiminize katkı sağlar." dedi.

Civelek, sağlıklı nesiller yetiştirme sorumluluğu kapsamında öğrencileri spor konusunda bilgilendirmek, sporun önemini anlatmak ve spora teşvik etmenin görevleri olduğunu dile getirdi.

Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da, Ülkemiz genelinde Gençlik ve Spor İl Müdürlükleri bünyesindeki havuzların daha aktif kullanılması, İlkokulda okuyan öncelikle 3. ve 4. Sınıf öğrencilerinin Beden Eğitimi ve Oyun Dersini yüzme öğrenerek değerlendirmesi amacıyla “ Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi” başlatılmış olup Cumhurbaşkanlığımızın himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 2. Yüz Günlük İcraat Programının sonuna kadar yaklaşık 100 bin çocuğa yüzme öğretilmesi hedeflendiğini belirtti.

Öçalmaz, köy okullarında eğitim gören çocukların belirli periyotlar halinde yüzme eğitiminden faydalanacağını ve İlimizde projeden 2 bin 500 çocuğa ulaşacağımızı dile getirdi.

Konuşmaların ardından öğrencilere, Muğla'ya Hizmet Vakfı ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı’nın katkılarıyla spor çantası, 1 adet bone, 1 adet gözlük ve 1 adet mayo protokol üyelerimiz tarafından dağıtıldı.