DÜNYA KITEBOARDING ŞAMPİYONASI SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğinde "Turkey Home" etkinlikleri çerçevesinde, Türkiye Yelken Federasyonu ve “Race Marketing and Management” katkılarının yanı sıra İlimiz genelinde Muğla Valiliğimizin riyasetlerinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz koordinesinde; Dalaman Havalimanı (YDA), Akyaka Kite Beach ile Kite Academy'nin destekleriyle gerçekleştirilen "Dünya Kiteboarding Ligi"nin ilk ayağı olan Türkiye etabı Akyaka'da düzenlenen final yarışlarıyla sona erdi.

Şampiyonada erkeklerde Brezilyalı Carlos Mario birinci, Dominik Cumhuriyeti'nden Adeuri Corniel ikinci, İsviçre'den Maxime Chabloz üçüncü oldu.

Kadınlarda ise 14 yaşındaki Brezilyalı Mikaili Sol birinciliği, Çekya'dan Paola Novotna ikinciliği, İtalya'dan Francesca Bangioli üçüncülüğü elde etti.

Dereceye giren sporculara ödüllerini Muğla Vali Yardımcısı Rıza Dalan, Köyceğiz Kaymakamı Erdinç Dolu, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Ula İlçe Jandarma Komutanı Mesut Yılmaz, YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi Hamdi Güvenç ve Kiteboard İşletme Müdürü Onur Yılmaz verdi.

Jandarma Komutanlığımıza ait olan Atlı Jandarmaların güvenliği sağladığı sahilde 7'den 70'e seyirciler sporcuların akrobatik hareketlerine büyük ilgi gösterdiler.

Basın mensuplarına açıklama yapan İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da organizasyonun spor turizmine yaptığı katkıya vurgu yaparak şunları söyledi; “Paydaş kurumlarımız ile birlikte başarıyla sonuçlandırdığımız organizasyon, Ülkemizin ve İlimizin tanıtımının yanısıra kiteboard branşının Ülkemizde tanınırlığına büyük katkı sağlamıştır. Sport TV, Sabah, Akşam, Milliyet gibi ulusal medyanın yanı sıra yerel medya basın mensuplarımız ve yabancı basın mensupları ile birlikte DHA ve AA bu dev organizasyonu izleyenler ardasındaydı. TRT 3 kanalında yayınlanan “Spor Her Yerde” ve Bein Sports kanalı da büyük teveccüh göstererek şampiyona boyunca canlı yayınlarla tüm dünyaya organizasyonu servis ettiler. Ayrıca bu organizasyon internet ortamından yapılan canlı yayınlar ile 5 gün boyunca 100’den fazla ülkeye ulaşmıştır. Bununla birlikte 3 binden fazla izleyici de Akyaka’ya gelerek şampiyonanın heyecanını birebir yaşama fırsatı buldular. Bu açıdan baktığımız zaman bu tür organizasyonlar Ülkemizin spor turizmi açısından büyük potansiyele sahip olduğunu ve doğru işler yaparak Ülkemizin tanıtımını en iyi şekilde yapmamıza olanak sağlamaktadır. Bunun en güzel örneğini de burada yarışan sporcuların ve izleyicilerin memnuniyetlerini bildiren geri bildirimlerinden anlıyoruz. Hepsi önümüzdeki sene yapılacak olan organizasyonu şimdiden heyecanla beklediklerini belirtiyorlar. Bu da bizim için çok önemli bir nokta.
Bu vesileyle organizasyonun hazırlık süresinde ve şampiyona boyunca Uluslararası tecrübesi ile bizlere katkı sağlayan Sayın Valimiz Esengül Civelek hanımefendi başta olmak üzere organizasyonun gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm paydaş kurum ve kuruluşlar ile organizasyonun tüm dünyaya duyurulması adına mesai harcayan ulusal medya ve yabancı medya ile yerel medya basın mensuplarımıza şükranlarımı sunuyorum.” dedi.