YAZ SPOR OKULLARIMIZIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Yaz Spor Okullarımız Menteşe Spor Salonumuzda düzenlenen Açılış Seremonisi ile başladı.
Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından, 2017 - 2018 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin ardından çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan ücretsiz Yaz Spor Okulları, her yıl olduğu gibi Türkiye'nin 81 ilinde eşzamanlı olarak kutlanan ve Spor Genel Müdürlüğümüzün kuruluş yıl dönümü olan 29 Haziran tarihi ile start aldı.
Açılış Seremonisinde konuşmasını yapmak için kürsüye gelen Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz salonu dolduran Ülkemizin ve geleceğimizin teminatı olan değerli gençlerimiz ve onları büyük meşakkat ile büyüten değerli velilerimizi selamlayarak konuşmasında şunları söyledi;

Gençlik ve Spor Bakanlığımız nezdinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından çocuklarımıza ve gençlerimize ruhsal ve fiziksel açıdan gelişimlerini sağlamak, spor kültürünü aşılamak, spor yapma alışkanlığı kazandırmak, farklı okullardan gelen çocuklarımıza sosyal ve kültürel yönden gelişmelerini sağlamak, her türlü zararlı alışkanlıklardan korumak, yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmak, yeni arkadaşlık ve dostluklar edinmek ve en önemlisi milli takımlara sporcu kazandırmak için güçlü bir spor alt yapısı oluşturmak amacıyla her yıl okulların yaz tatiline girmesiyle başlayan İl Spor Merkezlerimizde tecrübeli antrenörlerimiz nezaretinde sportif çalışmalar yürütülmektedir. Kurum olarak çocuklarımız boş zamanlarını daha kaliteli ve verimli geçirmelerini sağlamak için spora yönelmelerini arzulamaktayız. İlimiz genelinde başta Menteşe İlçemiz olmak üzere, toplam 26 branşta İl Spor Merkezleri'mizde başlayacak olan ücretsiz spor kurslarımızda birçok çocuğumuz belki de ilk kez devletin sağladığı imkanlarla yepyeni tesislerde, nitelikli ve amacına uygun branşlarında uzman antrenör kadromuz ile spor yapma olanağı bulacaklardır.

Çocuklarımız ve gençlerimiz İl Spor Merkezlerimizde almış oldukları spor eğitimi ile performansı yükseldikçe yıl içerisinde antrenmanları devam ettirilmeleri amaçlanarak profesyonelliğe gidecek adımların atılması sağlanacaktır. Bu anlamda İl Spor Merkezlerimizde eğitim gören çocuklarımız İlimizi ve Ülkemizi uluslararası organizasyonlarda temsil etmek için iyi bir fırsat yakalayarak gelişimlerini sürdürebilirler. Burada bulunan çocuklarımıza ve gençlerimize bu bilinci aşılamak adına, bizlere görev düştüğü kadar siz değerli velilerimize de büyük görev düştüğünü vurgulamak isterim.

Geçtiğimiz yıllarda İl genelinde 8000 olan sporcu sayımız bugüne kadar yaptığımız çalışmaların ardından 12.000'lere çıkardık. Hem ücretsiz olması hem de profesyonel ellerde yepyeni tesislerde yapılacak olması bakımından İl Spor Merkezlerinin çocuklarımız için birer fırsat olduğunu, çocuklarımızın bu fırsatı iyi değerlendirerek sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri gerektiğini belirtmek isterim. Bunun için kurumsal anlamda tüm imkanlarımızı çocuklarımız ve siz değerli aileleri için seferber edildiğinin altını çizerek bu amaca ulaşabilmemiz için ailelerimizin de desteğine ihtiyaç duyulmaktadır.

Değerli çocuklarımız ve gençlerimiz; Bu tatil döneminde sportif, sosyal ve sanatsal faaliyetler ile kötü alışkanlıklardan sizleri uzak tutmak bizim en önemli görevlerimizdendir. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın en önemli projelerinden biri olan “Koşabiliyorken Koş” ve “Sporla Kal Güvende Kal” gibi projeler ile gençlerimizi spor ile buluşturarak onların kişisel gelişimlerine katkı sağlamaya çalışıyoruz.

Çocuklarımızın bir bölümü, spor yaparak gelişim çağında hareket etmediği için kilo alan ve bulunduğumuz çağda büyük bir sorun haline gelen obezite rahatsızlığından, sosyal medyada aktif, ancak gerçek yaşamda asosyal bireyler, paylaşmayı bilmeyen çocuklarımız ve gençlerimiz, gelecek zamanlarda hayatın gerçekleri ile yüz yüze geldiklerinde başarı konusunda zorlanan ya da hayata uyum sağlayamayan bireyler olmamaları için bu yaz okulları çocuklarımız ve gençlerimiz için hayati bir önem taşımaktadır.

Bu anlamda, sporun çocuklarımızın yaşamında sadece yaz dönemi faaliyeti olarak görülmemesi, bir yaşam biçimi olarak değerlendirilmesi ve hayatımızın ortak paydası olarak nitelendirilmesi gerekmektedir.

Çok değerli ailelerimizin desteği ile çocuklarımız için var gücümüz ile çalışacağımızı onları sporun güvenli, huzurlu ve mutlu ortamda tutmak için spor aktiviteleri ve kurslarımızı sizlerin hizmetine sunmaktan büyük onur duymaktayız. Bu noktada emeği geçen herkese, başta paydaş kurumlarınız, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlerimize, antrenörlerimize, kurum personellerimizin tamamına ve özellikle zamanlarını çocuklarımızı antrenmanlara getirilip götürülmesinde harcayan değerli velilerimize çok teşekkür ediyor, hepinize en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

İl Müdürümüzün konuşmasının ardından salonu dolduran sporcular ve veliler, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde faaliyetlerini sürdüren halk oyunları ekibi, atletizm sporcularımız, taekwondo sporcularımız, haltercilerimiz ve cimnastikçilerimizin hazırlamış oldukları gösterileri izlediler.
Gösterilerin sonunda toplu olarak fotoğraf çekinildi.