19 MAYIS COŞKUYLA KUTLANDI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğlamızda büyük bir coşku ile kutlandı.
Çelenk Sunumu ile başlayan kutlamalar 7'den 70'e tüm Muğlalıların katılımı ile gerçekleştirilen Gençlik Yürüyüşüyle devam etti.
Yürüyüşün sonunda Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından Atatürk Stadyumunda hazırlanan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları; Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bando Ekibi, Bodrum Ortakent Yahşi Gençlik Spor Kulübü Halkoyunu gösterisi, Teknoloji Kültür Koleji Oratoryo Sunumu, Milas Güreş Eğitim Merkezi öğrencilerimizin gösterisi ve cazgırın sunumu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Okçularımızın gösterisi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz Taekwondocularının gösterileri, Aikido-Saltürk Dojo Türkiye Spor Kulübü ve Muğla Dans Gençlikspor Kulübü tarafından hazırlanan Lirik Dans Gösterisi ile Muğlalıların bir hayli keyifli bir Bayram yaşadıkları kutlama Samsun Valisinden aldıkları Şanlı Türk Bayrağını 1110 km yol kat ederek Muğla’ya getiren Muğlalı Bisikletçilerin Bayrağı Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek’e vermeleri ile son buldu.
Törende bir konuşma yapan Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz;
Bu topraklar üzerinde sizlere hizmet vermekten ve sizlerle bir arada görev yapmaktan onur duyduğumuz saygıdeğer Muğlalılar,
Geleceğimizin teminatı olan kıymetli gençler ve basınımızın güzide temsilcileri;
19 Mayıs Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı ve aziz milletimiz ile tek vücut istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı tarihi değiştiren büyük gündür. Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen milletimizin birlik ve beraberliğinden aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış olan bu millet işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazmıştır. Bu mücadelede etnik köken din, dil, mezhep, kadın, erkek, genç, yaşlı ayrım yapılmaksızın milletimizin bütün fertleri vatan müdafası için yan yana durmuş omuz omuza vermiş bizi birleştiren milli ve manevi değerlerimizi yücelterek zafere ulaşmıştır.
İstiklal mücadelesinin yegane meşalesinin yanmaya başladığı 19 Mayıs'ın, istikbalin sembolü olan siz değerli gençlere armağan ve Bayram ilan edilmesi ise son derece anlamlıdır.
Güçlü ve müreffeh Türkiye idealini geleceğe taşıyacak olan Cumhuriyetimizin emanetçisi evlatlarımız gençlerimizdir. Sizlerin yüzlerindeki ışıkta, gözlerindeki parıltıda her geçen gün daha da güçlenen Türkiyemiz'in aydınlık geleceğini görüyor, gençlerimize güveniyoruz. Bu sebeple Valiliğimiz şirazetlerinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak en önemli önceliğimiz, geleceğimizin güvencesi olan gençlerimizin yarınlara en iyi şekilde hazırlanmasına imkan sağlamak, onlara demokratik ve müreffeh bir ülke bırakmaktır. İnanıyorum ki, Türkiye Cumhuriyeti şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır.
Sevgili gençler,
Siz Türk'e istiklal aşkını veren Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Yalnız Efelerin, Siz; “Ya İstiklal Ya Ölüm” diyen, Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Siz; tarihi tarih yapan Barbarosların, Ulubatlı Hasanların, Yavuzların, Atatürklerin ve siz; 15 Temmuz hain kalkışmasında tankların önüne hiç düşünmeden atlayanların soyundansınız.
Binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuz olmalıdır.
Kıymetli gençler,
Temeli 19 Mayıs 1919'da yakılan bu ateş ile bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız olan Milli İrade'nin yaşatılması için hepimize fakat en mühimi siz gençlerimize büyük görevler düşmektedir. Unutmayınız ki sizler; Yüce Türk Milletinin temel taşısınız.
Unutmayınız ki, her 19 Mayıs'ta Samsun'dan elden ele Ankara'ya koşturulan Bayrağımız rengini siz asil Türk evladının damarlarındaki asil kandan almaktadır.
Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.”
Bu vesile ile ülkemizin geleceği ve yarınlarımızın teminatı olan siz değerli gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Bayramınız kutlu olsun." dedi.
Atatürk Stadyumundaki coşkulu törenin ardından Muğla Valimiz Sayın Esengül Civelek ve beraberindeki İl Protokolü, Sınırsızlık Meydanı'nda Muğla Gençlik Merkezleri tarafından hazırlanan Panayır Alanını gezerek gençlerle birlikte vakit geçirdi.
Panayırda yer alan Geleceğin Lider Kadınları ekibimizin hazırladığı Bağımlılıkla Mücadele Simulasyonu panayırı ziyaret eden vatandaşlarımız tarafından büyük ilgi gördü.

Baştan sona günün anlam ve önemine uygun, coşkulu bir katılım ile gerçekleştirilen bayram kutlamalarına katılan, destek veren ve bu coşkuyu bizimle paylaşan herkese teşekkür ederiz.