BİR DAMLA KAN BİN UMUT DEMEK

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz altında faaliyetlerini yürüten Kötekli Gençlik Merkezimizde <span aria-label="konu etiketi" class="_58cl _5afz" style="unicode-bidi: isolate; color: #4267b2; font-family: inherit;">#GençlerinİyilikAğacı Projesi kapsamında Kan Bağışı Kampanyası gerçekleştirildi.
Kızılay Kan Merkezleri işbirliğiyle düzenlenen Kan Bağışı etkinliğine destek verenler arasında Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da vardı. 
Kan bağışı hakkında konuşan İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz şunları söyledi; “Vücudunuz bedeninizin hayati sıvısı olan kanı eksildikçe üretir. Eğer vücutta bir kan eksikliği olursa vücut uyarılır ve yerini doldurmak için yeni kan üretimine başlar. Yani kan verince kan hücreleriniz yenilenir. Bu sayede spor yapmış gibi zinde olur, gençleşirsiniz. Kan vermek ufak çaplı bir check-up gibi de düşünülebilir. Çünkü her kan verdiğinizde kan sayımı ve kan yoluyla bulaşan hastalıklarla ilgili tarama yapılır. Bu sayede AIDS, Hepatit B, Hepatit C taramasından da geçmiş olursunuz. Kan vermenin belki de en büyük faydası psikolojiktir. Kan vererek hiç tanımadığınız birilerine yardım etmek onurlu bir davranıştır. Ayrıca bağışınız sayesinde birinin veya birilerinin hayatını kurtarma düşüncesi paha biçilemezdir.” dedi.