YELKEN’DE KIŞ KUPASI FETHİYE’DE BAŞLADI

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2018 yılı Faaliyet Programı’nda yer alan Optimist, Laser 4.7, Radial, Standard ve Finn TYF Kış Kupası Yelken Yarışları, 22-27 Ocak 2018 tarihleri arasında Fethiye İlçemizde düzenleniyor.
Çalış Plajı'nda düzenlenen toplamda 521 sporcunun yarıştığı Kış Kupası yarışları Optimist ve Laser sınıflarında gerçekleştirildi. Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Tarakçı, yaptığı açıklamada, yarışlara 26 ilden 55 kulüp adına 521 sporcunun katıldığını vurguladı. Yarışlara katılımın Türkiye'de ilk kez bu kadar yoğun olduğunu ve rekor niteliği taşıdığını belirten Tarakçı, "Havanın durumuna göre yarışlar ayın 27'sine kadar devam edecek. Burada dereceye giren sporcular milli takım seçmelerine katılacak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz ise Anadolu Ajansı’na yaptığı açıklamada şunları söyledi; Sizlerinde şahit olduğunuz üzere Türkiye Yelken Federasyonu’nun kurulduğu tarih olan 1957’den beri katılımın en yüksek olduğu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. 521 sporcumuz yarıyıl tatilini şu anda burada spor yaparak geçiriyorlar. Bu sporcu sayısına sporcularımızın ailelerini de eklediğimizde rakamın 2 bini geçtiğini ve ortaya spor turizm açısından oldukça önemli bir kitle çıktığını görüyoruz. 13 bin metre karelik bir hinterlanda sahip İlimizde Fethiye’nin yeri çok önemli.
Sporun büyük bir endüstri olduğunu düşünürsek seyahat ve spor günümüzde çok önemli bir noktaya geldi. Bizler de 1485 km kıyı şeridiyle İspanya’dan bile daha fazla sahil bandına sahip olan İlimizde “4 mevsim spor 4 mevsim organizasyon” mottosuyla sporu 12 aya yayarak Muğlamızı spor turizminde söz sahibi konuma getirmek, Ulusal ve Uluslararası organizasyonları İlimizde yapmak adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Çünkü Uluslararası hesaplamalarda çıkan ortalamalara göre spor turisti normal turistin yaklas¸ık iki katı kadar harcama yapıyor. Bu da İlimiz başta olmak üzere Ülke ekonomisine ciddi bir katkı sağlamaktadır.

Gördüğünüz üzere Ocak ayında bir tarafta yükseklerde kar varken bir tarafta sahilde güneşin altında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Yani İlimizde hava şartları her türlü sporu yapmaya müsait. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak Sayın Valimiz Esengül Civelek’in şirazetlerinde elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirip Ülkemizin Dünya çapında spor turizmi gelirlerini arttırmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.
Burada önemli bir konunun da altını çizmek istiyorum, Gençlik ve Spor Bakanlığımız uhdesinde yürütülen “Sporda Kal Güvende Kal” projesi çerçevesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak önleyici ve koruyucu faaliyetlerin en güzel örneğini yaptığımız TYF Kış Kupasına katılan 521 sporcumuzla rekor kırarak gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın yarıyıl tatilini kötü alışkanlıklardan uzak, sporla iç içe geçirdiklerini görmekten de son derece mutluyuz.

Bu vesile ile İlimiz genelinde spor organizasyonlarını yapmamızda desteklerini hiç bir zaman bizlerden esirgemeyen Sayın Valimiz Esengül Civelek’e şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca faaliyetlerin İlimizde gerçekleşmesi adına destek olan Türkiye Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak ile Başkanımız nezdinde Yönetim Kurulu Üyelerine ve İl Temsilcimiz Osman Gökmen’e şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum.”dedi.