KANO MİLLİ TAKIMIMIZ KÖYCEĞİZ'DE

Kano Milli Takımımız, Macar antrenör Gabor Kulscar yönetiminde Akdeniz Oyunları ve Olimpiyat hazırlıklarını sürdürüyor. 
Türkiye Kano Federasyonu tarafından Köyceğiz Su Sporları Merkezimizde düzenlenen kış kampında, Milli Takım sporcuları Macar antrenör Gabor Kulscar eşliğinde şampiyona hazırlıklarına devam ediyor. 
Hazırlık kampını Mart ayının sonuna kadar sürdürmeyi planladıklarını söyleyen Macar antrenör Kulscar, "Takımla olmaktan son derece mutluyum. Çünkü oldukça disiplinliler ve çok çalışıyorlar. Antrenmanlar için uygun yerimiz ve koşullarımız var. Yılın bu döneminde gücümüzü arttırmaya odaklandık, vaktimizin diğer kısmını da suda geçirmeye çalışıyoruz.
Kano Milli Takımının genç ve gelecek vadeden sporculardan oluştuğunu aktaran Kulscar, "Büyük bir çoğunluğu çok genç. Yaşları 19-21 arasında. Eğer bu şekilde çalışmaya devam ederlerse gelecek vadediyorlar. Birkaç yıl çok çalışmalıyız. Ama hepsi mükemmel olmaya ve söylediğim gibi disiplinli çalışmaya odaklanmış vaziyetteler. Takımımı seviyorum. Federasyon da bize yardımcı oluyor, yapmak istediklerimizin olanağını sunuyorlar" dedi.

Anadolu Ajansı'na açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz şunları söyledi;
"Muğla İlimiz yaklaşık 13 bin metre karelik bir hinterland içerisinde Köyceğiz İlçemiz önemli bir lokasyon. Dolayısıyla İlimiz genelinde bu önemli turizm merkezini sadece turizm olarak değerlendirmiyoruz. Özellikle kış aylarında spor turizmi açısından önemli bir yer tutuyor. Bu noktada kano ile kürek milli takımlarımız ve diğer güzide kulüplerimiz sürekli burada kamp yapıyor ve en iyi şekilde Köyceğiz’i değerlendiriyorlar. Dolayısıyla bugün burada Türkiye Kano Federasyonu 2018 yılı faaliyet programı içerisinde yer alan Durgunsu Kano Olimpik Hazırlık Kampı için bir araya geldik. 20 gün boyunca çocuklarımız yarıyıl tatilini burada kamp yaparak geçirecekler. Bu vesileyle aynı şekilde yarıyıl tatili boyunca tüm sporcularımızı, velilerimizi ve öğretmenlerimizi spor merkezlerimize bekliyoruz. Yarıyıl tatilinin sporla geçmesini temenni ediyoruz" dedi.
Sayın Valimiz Esengül Civelek’in şirazetleri doğruştusunda turizmin 12 aya yayılması adına İlimiz genelinde büyük bir çalışma yürütüldüğünü belirten Öçalmaz, İlimiz genelinde özellikle Ortaca, Sarıgerme, Dalyan ve Köyceğiz olmak üzere bu aksta spor turizmini canlandırmak, yılın 12 ayına yaymak için büyük bir çaba sarfediyoruz. Şahit olduğunuz üzere kano ve kürek branşlarında lokomotif olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Şişecam gibi spor kulüplerimiz de yüze yakın sporcusu ile birlikte yarıyıl tatilini burada değerlendiriyorlar. Bu anlamda Köyceğiz Su Sporları Merkezimiz başta olmak üzere spor turizmine büyük katkı sağlıyoruz.” dedi.