"BİZ ANADOLUYUZ" BODRUM'DA

İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen, İlimizde de Valiliğimizin himayelerinde gerçekleştirilen ve koordinasyonunu Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak üstlendiğimiz "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Bingöl'den Muğla'nın Bodrum ilçesinde gelen 100 öğrenci,Milas Havaalanında apronda karanfiller ile karşılanıp tarihi ve turistik yerleri gezdiler, tekne turuna katıldılar.

Bakanlığın 180 günlük eylem planı kapsamında uygulamaya konulan proje çerçevesinde Bodrum'da misafir edilen Bingöl İçmeler Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencileri Gençlik Merkezlerimiz de görevli Gençlik Liderlerimiz ve Gönüllü Gençlik Liderlerimiz ile birlikte, Bodrum Antik Tiyatro, tarihi yel değirmenlerinin bulunduğu Haremtan Tepesi ve ilçe merkezini gezdi, Gümbet Mahallesinde tarihi bir kişilik olan ve Selçuklular döneminde uç beyi komutanı olan Saldır Şeyh Horasanî'nin türbesini ziyaret ettiler.

Daha sonra OHAL kapsamında el konulan ve adı Şehit Türkmen Tekin Anadolu İmam Hatip Lisesi olan okul ile kardeş okul protokolü imzalandı ve ardından öğrenciler Kumbahçe Mahallesinde Zeki Müren Müzesi'ni ziyaret ettiler.

Havanın da güzel olmasıyla Bodrum'da tekne turu yapan öğrencilerin ilk defa tekneye biniyor olmalarının heyecanı gözlerinden okunuyordu.

Tekne turunun ardından Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı "Umut" Gemisini gezdiler. Gemi hakkında bilgiler alan ve geminin bölümlerini gezen öğrenciler Gemi'nin büyüklüğü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemediler. Gemide çalışan askeri personelimiz de çocuklarımıza şapka, çay ve kek ikramında bulundular.

Ziyaretler boyunca öğrenciler ile Vali Yardımcımız Rıza Dalan, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz, Milli Eğitim İl Müdürü Vekili Serap Aksel, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin öğrencilerimizi bir dakika olsun yalnız bırakmadılar.