MUĞLA’DAN TÜRKİYE LİGLERİNDE 27 TAKIM
Muğla genelinde ikisi Süper, Onu 1.Lig, Ondördü 2.Lig ve Biri 3.Lig olmak üzere toplamda 27 takım Türkiye Liglerinde mücadele ediyor. Son dönemdeki tesisleşme hamlesi ile hızla artan Lig takımları sayısının Muğla’yı Türkiye genelinde üst sıralara taşıdığını belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; Alt yapılarda büyük bir artış gösteren lisanslı sporcu sayısının da bu artışta büyük rol oynadığını söyledi.
Muğla’da bu yıl Lige yükselen takımlarla İl Geneli 27 Takım Türkiye Liglerinde yer alıyor. 
Basketbol, Futbol, Voleybol ve Hentbol gibi sporların yanı sıra Hokey, Su Topu ve İşitme Engelliler Basketbol ve Futbol’da da üst liglerde Muğla İli takımları başarı ile mücadele ediyor. 
Hokeyde Muğla Gençlik Spor ve İşitme Engelliler Basketbol Süper Lig de mücadele eden takımlarımızın yanı sıra, Basketbol Bayanlar 1.Liginde Bodrum Kırçiçeği, Hentbol Bayanlarda Yalıkavakspor, Erkeklerde Köyceğiz Belediyespor, Hokeyde Ege Yıldızları ve Olimpikspor 1.ligde yer alıyor. Su Topunda dört ayrı Bodrum Kulübü 1.Ligde yer alırken, Ortaca İşitme Engelliler Spor Kulübü’de yine 1.Lig Futbol Liginde yer alan kulüplerimiz arasında yer alıyor. 
Futbolda Fethiyespor ve Bodrum Belediye Bodrumspor, Basketbolda Muğla Ormanspor ve Fethiye Belediyespor, Voleybol’da ise Bodrum Doğuşspor, Marmaris Akademispor, Milas Belediyespor, Seydikemer Belediyespor, Köyceğiz Göl ve Gençlikspor ile Menteşe Belediyespor Türkiye 2.Liglerinde yer alan Muğla Takımları. Bunun yanı sıra yine Hokeyin değişik kategorilerinde 4 Muğla takımı da Türkiye 2.liglerinde yer alıyor.
Futbolda ise Türkiye 3.Liginde yer alan Muğlaspor Futbol Takımı Muğla’nın liglerdeki bir diğer takımı.
Bu sezon Muğla geneli Lig takımlarının sayısındaki artışın, Muğla’da Cumhuriyet tarihinin en büyük spor yatırımlarının hizmete girmesi ile doğru orantılı olduğunu söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz, "Tesislerimizin tamamını 7 gün 24 saat anlayışı ile sporcularımızın hizmetine sunuyor ve kulüplerimize tahsis ediyoruz. Malzeme yardımı yapıp sıkıntıları ile ilgileniyoruz. Mesai arkadaşlarımla birlikte kulüp yöneticilerimizle, antrenörlerimizle her an bağlantı içerisindeyiz. Bu bağlamda hem Liglerde oynayan kulüp sayılarımızda büyük bir artış yaşadık hem de her geçen gün faal lisanslı sporcu sayımızda artış yaşıyoruz. Futbol Sahalarımız Salonlarımız kısaca tüm tesislerimiz Lig takımlarına sorunsuz hizmet verirken, Alt yapılar başta olmak üzere hemen hemen birçok branşta sporcu yetiştirilmesine de büyük destek veriyoruz. Tesislerimizde boşta kalan zamanlarda ise Veteran Ligleri ve Halk günleri gibi etkinliklerle halkımızı spora teşvik ediyoruz" dedi.