29. THE BODRUM CUP STARTI VERİLDİ
29. The Bodrum Cup Uluslararası Denizcilik Festivali ve Yat Yarışları, Bodrum İlçemizde başladı.
Bugün Vali Esengül Civelek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz'ın katılımıyla verilen start ile tekneler, Bodrum-Kisebükü etabında yelken açtı.
Beş etaptan oluşan organizasyona, 59'u yarışan olmak üzere 12'si yabancı bayraklı 105 tekne katılıyor. Bodrum Limanı'ndan açılan tekneler için Karaada açıklarında start verildi.
Bodrum-Kisebükü etabının tamamlanmasının ardından yarın Kisebükü-Bodrum etabı geçilecek. Bu etapta, teknesiyle dünya turu yapan ilk Türk denizci merhum Sadun Boro da anılacak.

1989 yılından itibaren denizlerin ve koyların korunması bilincine katkı sunan "The Bodrum Cup" hem Bodrum hem de Türkiye’nin gurur duyduğu sürekli bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Tatlı bir rekabet yaratarak deniz sektörünün gelişimine ve genç neslin yelkenle tanışmasına olanak tanıyan festival, bölgedeki yat üretim teknolojisini de dünyayla entegre hale getirmesiyle
dikkat çekiyor. “Güneşe dayalı turizm” algısını değiştirerek güneş ve rüzgâr turizmini tercih nedeni yapan "The Bodrum Cup"ın önümüzdeki dönem hedeflerinde ise yurt dışından daha fazla yat çekecek girişimleri başlatmak ve "The Bodrum Cup"ı Akdeniz başta olmak üzere farklı rotalara ulaştırmak bulunuyor.