DÜNYA PLAJ GÜREŞİ ŞAMPİYONASI İZTUZU'NDA BAŞLADI
Dünya Güreş Birliği'nin 2017 faaliyet programında yer alan Dünya Plaj Güreşi Şampiyonası, Ortaca İlçemiz Dalyan Mahallesi'ndeki İztuzu Sahili'nde başladı.
Dünya Güreş Birliği (UWW) ve Türkiye Güreş Federasyonu tarafından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz ve Ortaca Belediyesi'nin desteğiyle düzenlenen Plaj Güreşi Şampiyonası'na 18 ülkeden en seçkin plaj güreşi sporcularından yaklaşık 350 sporcu katıldı.
Eşsiz güzellikteki İztuzu Sahilini ve Dalyan'ı korumaya devam edeceklerini belirten Dünya Güreş Birliği (UWW) Başkanı ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Üyesi Nenad Laloviç "Bizim sporumuzda en az Dalyan'daki binlerce yıllık tarihi eserler ve doğa kadar eski. Bizde bu tarihin bir parçası olduğumuza inanıyoruz. Dünya'nın çeşitli yerlerinden buraya gelen sporculara ve şampiyonada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Dine, ırka, rengine bakmadan biz hepimiz bu plajda kardeşiz. Plaj Güreşi branşının bir an önce hakettiği yer olan Olimpiyat Oyunları'nda yerini almasını umut ediyoruz." diye konuştu.
Dünya Güreş Birliği’nin 2017 faaliyet programında yer alan Plaj Güreşi Şampiyonası’nın Türkiye’de yapılmasını uygun gören Birlik başkanı ve yetkililerine şükranlarını belirten Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapan Muğla İlimize ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü başta olmak üzere bütün kurumlara teşekkür etti.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz da "Şampiyonayı sadece spor karşılaşması olarak değil, ülkenin tanıtımı açısından önemli bir tanıtım unsuru olarak görmek gerekir, 15 Ekim'de Ortaca Yağlı Güreşleri ile aynı gün ve yerde yapılacak olması da Geleneksel Yağlı Güreşlerimizin dünyaya tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır. 53. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun ardından yine İlimiz sınırları içinde Dünya Plaj Güreşi Şampiyonasına ev sahipliği yaptığımız için mutluluk duyuyorum ve Şampiyona'nın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.