53.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'U FETHİYE- MARMARİS ETABI MUHTEŞEM GÖRÜNTÜLERLE GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

128.6 KİLOMETRELİK SPOR - TOTO FETHİYE - MARMARİS ETABINI BORA HANSGROHE TAKIMINDAN SAM BENNETT KAZANDI
TURKUAZ MAYOYU BORA HANSGROHE TAKIMINDAN SAM BENNET GİYMEYE DEVAM EDİYOR
TUR'A BU GÜN 204.1 KİLOMETRELİK SPOR TOTO- MARMARİS - SELÇUK ETABI İLE DEVAM EDİLECEK
Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz'ın birlikte verdiği Start öncesi Fethiyeli Engelli Bisikletçiler için düzenlenen Start büyük ilgi gördü. Öte yandan Fethiye Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından organize edilen Start öncesi Halkoyunları ve diğer etkinlikler büyük beğeni topladı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Erol Küçükbakırcı, gerek start ve finishler gerekse yol boyunca yaptırılan afiş ve seyirci desteği ile Muğla Bu dev organizasyona büyük destek verdi. Sayın İl Müdürümüze ve tüm destek veren Kurum ve Kuruluşlara teşekkür ediyoruz dedi.
53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun (Tour Of Turkey) 128.6 kilometrelik Spor - Toto Fethiye - Marmaris etabını Bora Hansgrohe takımından Sam Bennett 3 saat 25 dakika 25 saniye ile kazandı.
Marmaris'te ki Finishte Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Çoşkun Sel ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz yer aldı.
Böylece Bennett arka arkaya üç etabı da alarak Turkuaz Mayoyu kazanma adına büyük bir engeli daha aşmış oldu. Yarınki Spor Toto Marmaris-Selçuk etabında da Sam Bennett Turkuaz mayoyu giymeye devam edecek.
FETHİYE'DEN START 13.30'DA VERİLDİ
99 Bisikletçi saat 13.30'da Fethiye Belediye binası önünden verilen startla 128.6 kilometrelik Marmaris etabına başladı. Startla birlikte hemen bir kaçış

grubu oluştu. Önce Türk Milli Takımından Feritcan Samlı ile Trek-Segafredo Takımı'ndan Gregory Danıel ön grubu oluşturdu. Hemen arkalarından ise WB Veranclassıc Aqualıty Protect Takımından Thomas Deruette atak yaptı. Ancak bu bisikletçinin öndeki ikiliyi yakalaması ancak 9'uncu kilometrede mümkün olabildi. Parkur yakıcı bir güneş altında cereyan etti. Rüzgar ise hemen hemen hiç yok denecek azdı. Bu üçlü önce arayı 2 dakika 5 saniye, ardından 3 dakika 56 saniye kadar açtı. Bu üçlüye ise daha sonra Soul Brasıl Pro Cylıng Takımı'ndan Lincoln Sılva dahil olmaya çalıştı. 13'üncü kilometre bu şekilde geçildi. Ana grubun içinde Türk Milli Takımı 7 sporcu ile, Turkuaz Mayoyu taşıyan Bora Hansgrohe Takımı'ndan Sam Bennett'de bulunuyordu. Yeni zaman farkı ise 5 dakika 28 saniye olarak ölçüldü. 18'inci kilometrede ise Lincoln Sılva tam grubu yakalarken lastik patlatınca şanssız anlar geçirdi fakat değişme yapıldıktan sonra büyük bir efor sarf ederek gruba yetişmeye çalıştı. Bu sporcunun kaçış grubunu yakalayabilmesi için 4 dakikalık zaman farkını kapatması gerekiyordu. Yine kaçış grubu ile ana grubun arasındaki zaman farkı ise 6 dakika 10 saniyeye kadar çıktı. Etabın 24'üncü kilometresinde Göçek geçilirken halkın büyük ilgisi bisikletçilere ayrı bir moral kaynağı oldu.
SALCANO SPRİNT PRİMİNİ FERİTCAN SAMLI KAZANDI
Toparlar geride bırakılırken etabında 72'inci kilometresi tamamlanıyordu. Burada gerçekleşen Salcano Sprint primini Türk Milli Takımı'ndan Feritcan Samlı kazandı. İkinciliği WB Veranclassıc Aqualıty Protect Takımı'ndan Thomas Deruette, üçüncülüğü de elde etti. 76'ıncı kilometre geçilirken farkın eridiğini daha iyi görebiliyorduk. Kaçış grubu ile ana grup arasındaki fark 2 dakika 45 saniyeye inmişti.
VESTEL TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİ SONUÇLARI
1-Trek-Segafredo Takımı'ndan Gregory Danıel 2-Türk Milli Takım'ından Feritcan Samlı 3-WB Veranclassıc Aqualıty Protect Takımı'ndan Thomas Deruette
BEYAZ MAYO ONUR BALKAN'DA KALDI
Bu sonuçlara rağmen Vestel Türkiye Güzellikleri Mayosu (Beyaz Mayo) yine Türk Milli Takımı'ndan Onur Balkan'da kaldı. Onur yarınki etapta da Beyaz mayoyu taşıyacak. Prim kapısı geçilirken Trek-Segafredo Takımı'ndan Gregory Danıel atak yaptı ve kaçış grubunun önüne geçti geride ikiliye 1 dakika 6 saniye fark yaptı. Bu esnada ana gruptan üç bisikletçi daha atak yaptı fakat fazla gidemediler. Finişe 20 kilometre kala kaçış grubundaki ikili, ana gruba yakalandı. Önde tek giden Gregory'de daha sonra ana grupla birleşti. Son 10 kilometreye girilirken Marmaris'te yine bir toplu finiş beklenmeye başlandı. Son 1 kilometreye kadar saklanan Bora Hansgrohe Takımından Sam Bennett, 200 metre kala yine atağa kalkarak klasını ortaya koydu ve etabı birinci bitirdi.