DEV ORGANİZASYON İLİMİZDE
53.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 2. Etebı Kumluca Fethiye etabı, Fethiye Şehir Merkezinde sona erdi. 137 km si ilimizden geçen etabı Muğla Vali Vekili Fethi Özdemir, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner ve Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz'da izleyenler arasındaydı.
2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2017) 2. etabını, Bora-Hansgrohe takımının İrlandalı sporcusu Sam Bennett kazandı.

2017 Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2017) 2. etabını, Bora-Hansgrohe takımının İrlandalı sporcusu Sam Bennett kazandı.

TUR 2017'nin 2. etabı, Kumluca ile Fethiye arasındaki 206 kilometrelik parkurda düzenlendi. 45,5'inci kilometreden başlayan ve bisikletçilerin 14 kilometre sonunda 604 metre irtifaya çıktığı 2. kategori tırmanış haricinde düzlük bölümlerin daha fazla olduğu etabı, 6 saat 2 dakika 6 saniyede bitiren Bennett birinci oldu.

Sprint finişiyle tamamlanan etapta 2'nciliği, Trek-Segafredo'dan Edward Theuns, 3'üncülüğü ise Astana Pro Takımı'ndan Riccardo Minali elde etti.

Finişe toplu giren isimler arasındaki Türkiye Milli Takımı'ndan Ahmet Örken de yarışı 8. sırada bitirdi.

Bennett böylece hem genel klasman liderine verilen "turkuaz mayo"yu hem de sprint klasmanı liderliğini korudu.

Bardiani CSF takımından Mirco Maestri, tırmanış klasmanında zirvede yer aldı. Türkiye güzellikleri klasmanının zirvesinde bulunan milli takımdan Onur Balkan, bugünkü prim kapısını da önde geçerek "beyaz mayo"yu korumayı başardı.

Öte yandan 2. etabın bitime 75 kilometre kala yaşanan kazada sakatlanan Astana takımından Sergey Chernetskiy, yarış dışı kaldı.
TUR 2017'ye, yarın Fethiye ile Marmaris arasındaki 3. etapla devam edilecek.

Bu yıl 53. kez organize edilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 15 Ekim Pazar günü İstanbul'da son bulacak. Dünyanın tek kıtalararası bisiklet turuna katılan sporcular, 6 etap sonunda bin 25 kilometre pedal çevirecek.

'8. Etap zaferini kazandığım için mutluyum'
Bora-Hansgrohe takımının İrlandalı sporcusu Sam Bennett, "Her yıl 10 etap galibiyeti hedefliyorum. Sezonun 8. etap zaferini kazandığım için mutluyum." dedi.

Bennett, etabın ardından düzenlenen basın toplantısında, günün tahmin ettiklerinden daha uzun sürdüğünü dile getirerek, "Başta yarışı kontrol etmek zordu. İki kişi kaçtı. Uzun süre onları kontrol ederek yarışı sürdürdük. Takım arkadaşlarım her zamanki gibi iyi çalıştılar." değerlendirmesini yaptı.

Bu sezonki performansından memnun olduğunu belirten İrlandalı bisikletçi, "Her yıl 10 etap galibiyeti hedefliyorum. Kolay iş değil. Sezonun 8. etap zaferini kazandığım için mutluyum. Kariyerimin en iyi sezonu olduğunu söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin en prestijli ve en önemli organizasyonlarından birisi olan 53.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'nun 3 etabının Muğla sınırları içinden geçtiğini söyleyen Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serkan Öçalmaz; bu gün 137 km lik ilimiz sınırları içinde ki etap sorunsuz geçildi. Yarın Fethiye Marmaris ve Cuma günü ise Marmaris- Selçuk Etapları var. Her türlü tedbirimizi aldık. Seyirciler için günlerce öncesinden afişleme ve biboard çalışmaları yaptık. İnşallah bu dev organizasyonu sorunsuz bir şekilde tamamlarız, tüm paydaş kurumlarımıza destek veren özellikle Kolluk Kuvetlerimize çok teşekkür ediyorum dedi. Marmaris etabı için özel bir hazırlık yaptıklarını belirten Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Öçalmaz; Marmaris Beldibi Sahalarından dev pankartlarla bisikletçileri karşılayacaklarını ve Atatürk Meydanı'nda ise muhteşem su gösterileri ile canlı yayınlar aracılığı ile 400 binden fazla insana bölgeyi de tanıtma fırsatını bulacaklarını söyledi. Açacakları 30 metre çapındaki dev 15 Temmuz pankartı ile de tüm dünyaya o hain o alçak saldırıyı bir kez daha hatırlatacaklarını söyledi.