AQUAMASTERS'DA STARTI VALİ CİVELEK VERDİ
İlk kez Bodrum'da düzenlenen 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonası sona erdi.
Türkiye Yüzme Federasyonu, Muğla Valiliği, Muğla Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzce düzenlenen ve üç günü kapsayan organizasyonun son gününde Vali Esengül Civelek ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz'ın da katılımıyla "Uluslararası Aquamasters Nissan Açık Su Yüzme Maratonu" yapıldı.
Maratonun öncesinde konuşan Vali Esengül Civelek, şampiyonanın Bodrum’da gerçekleşmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bu itibarlı etkinliği Bodrum ilçesinde gerçekleştirmekten, sizlere ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Organizasyonda emeği geçen, destek veren ve katkı sağlayan tüm taraflara teşekkür ediyorum. Tarihi, kültürü, eşsiz doğal güzellikleri, kıyıları, muhteşem koyları, tertemiz, pırıl pırıl denizi, güneşi ile yaz aylarının cazibe merkezi, turizm cenneti Muğlamız'da spor turizmine de katkı sağlayan ve spor turizminin gelişmesine önemli etkileri olacak olan bu şampiyonaya katılan tüm sporcularımıza başarılar diliyor, tebrik ediyorum” dedi.
Konuşmanın ardından 6. Uluslararası Arena Aquamasters Yüzme Şampiyonasının startı Muğla Valisi Esengül Civelek tarafından verildi.
Yaklaşık 500 sporcunun katıldığı mücadele bin 500, 3 bin ve 6 bin metre olmak üzere üç sınıfta ve farklı yaş kategorilerinde gerçekleştirildi. Açık su maratonuna katılan sporcular, sahilde belirlenen alandan çıkış yaparak dereceye girebilmek için kulaç attı.
Etkinlikte ayrıca Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı (KORUNCUK) yararına 50 metrelik yüzme yarışı da yapılırken bu yarışın startını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Serkan Öçalmaz verdi.
Maraton mücadelesinin tamamlanmasının ardından, sporcuların konakladığı otelin bahçesinde düzenlenen törenle dereceye girenlere madalya ve kupaları verildi.